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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado; Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
08/01/1991 |
Data da última atualização: |
14/12/2018 |
Autoria: |
CHAGAS, E. C.; CAGGIANO FILHO, P.; GARCIA, J. T. C. |
Título: |
Prova de ganho de peso em bovinos em pastagem e em confinamento. |
Ano de publicação: |
1972 |
Fonte/Imprenta: |
Pelotas : IPEAS, 1972. |
Páginas: |
3p. |
Série: |
IPEAS. Indicacao da Pesquisa, 30). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Cultivo; IPEAS. |
Thesagro: |
Alimentação; Bovino; Confinamento; Inverno; Pastagem; Pastagem Cultivada. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00622nam a2200241 a 4500 001 1739690 005 2018-12-14 008 1972 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aCHAGAS, E. C. 245 $aProva de ganho de peso em bovinos em pastagem e em confinamento. 260 $aPelotas : IPEAS$c1972 300 $a3p. 490 $aIPEAS. Indicacao da Pesquisa, 30). 650 $aAlimentação 650 $aBovino 650 $aConfinamento 650 $aInverno 650 $aPastagem 650 $aPastagem Cultivada 653 $aCultivo 653 $aIPEAS 700 1 $aCAGGIANO FILHO, P. 700 1 $aGARCIA, J. T. C.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
28/02/2013 |
Data da última atualização: |
18/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MARTINO, H. S. D.; TOMAZ, P. A.; MORAES, E. A.; CONCEIÇÃO, L. S. da; OLIVEIRA, D. da S.; QUEIROZ, V. A. V.; RODRIGUES, J. A. S.; PIROZI, M. R.; PINHEIRO SANT'ANA, H. M.; RIBEIRO, S. M. R. |
Afiliação: |
VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS. |
Título: |
Chemical characterization and size distribution of sorghum genotypes for human consumption. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista do Instituto Adolfo Lutz, São Paulo, v. 71, n. 2, p. 337-344, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The purpose of this paper was to evaluate the approximate composition, size distribution, minerals and vitamin E isomers concentrations in eight sorghum genotypes available for human consumption. The protein concentration of samples ranged from 8.57 to 11.59%, lipids from 1.24 to 3.07% and carbohydrates from 57.3 to 64.7%. The total dietary fiber varied from 9.13% to 15.09%. Sorghum genotytes flours were characterized as hard grain and of coarse granulometry, which are the relevant aspects for developing food products. Soghum genotypes were considered as sources of iron, phosphorus, magnesium and zinc. The ? and ?-tocopherol isomers were determined in sorghum genotypes grain and flour, and ?-tocopherol was predominant. In conclusion, sorghum genotypes evidenced to be as relevant sources of dietary fiber, iron, phosphorus, magnesium and zinc. Furthermore, the sorghum genotypes were classified as hard grain, suitable for formulating bakery products. |
Thesagro: |
Sorghum bicolor; Valor nutritivo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01750naa a2200253 a 4500 001 1951727 005 2017-05-18 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMARTINO, H. S. D. 245 $aChemical characterization and size distribution of sorghum genotypes for human consumption.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe purpose of this paper was to evaluate the approximate composition, size distribution, minerals and vitamin E isomers concentrations in eight sorghum genotypes available for human consumption. The protein concentration of samples ranged from 8.57 to 11.59%, lipids from 1.24 to 3.07% and carbohydrates from 57.3 to 64.7%. The total dietary fiber varied from 9.13% to 15.09%. Sorghum genotytes flours were characterized as hard grain and of coarse granulometry, which are the relevant aspects for developing food products. Soghum genotypes were considered as sources of iron, phosphorus, magnesium and zinc. The ? and ?-tocopherol isomers were determined in sorghum genotypes grain and flour, and ?-tocopherol was predominant. In conclusion, sorghum genotypes evidenced to be as relevant sources of dietary fiber, iron, phosphorus, magnesium and zinc. Furthermore, the sorghum genotypes were classified as hard grain, suitable for formulating bakery products. 650 $aSorghum bicolor 650 $aValor nutritivo 700 1 $aTOMAZ, P. A. 700 1 $aMORAES, E. A. 700 1 $aCONCEIÇÃO, L. S. da 700 1 $aOLIVEIRA, D. da S. 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aRODRIGUES, J. A. S. 700 1 $aPIROZI, M. R. 700 1 $aPINHEIRO SANT'ANA, H. M. 700 1 $aRIBEIRO, S. M. R. 773 $tRevista do Instituto Adolfo Lutz, São Paulo$gv. 71, n. 2, p. 337-344, 2012.
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